Ingrediënten:
- 900 gram riblappen
- 50 ml olijfolie
- 200 gram licht gerookte spekreepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 500 ml rode volle wijn
- 2 winterwortels in plakjes
- 50 gram bloem
- 600 ml runderbouillon
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 5 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- 250 gram liefst kleine champignons, schoongemaakt
- 1/2 pot zilveruitjes (340 g)
- 15 verse zilveruitjes, schoongemaakt
Bereiding:
Runderlappen in dobbelstenen snijden. In een grote braadpan de olijfolie verwarmen en de spekjes licht krokant bakken hierin. Spekjes uit het vet halen en apart wegzetten.
Ondertussen het rundvlees met bloem bestuiven en bestrooien met zout en peper. Het vlees kan nu aangebakken worden in het spekvet. Voeg hierna de tomatenpuree toe en zorg dat deze even kan ontzuren op de bodem van de braadpan.
Voeg nu de fijngehakte uien toe en roer het geheel even om.Hierna voeg je het uitgebakken spek, knoflook, laurier, tijm, rode wijn en bouillon toe.
De zilveruitjes even afspoelen met water en deze samen met de verse zilveruitjes ook toevoegen aan het vleesmengsel.
Breng het geheel nu aan de kook en laat het vlees dan voor 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Voeg nu de champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de boeuf nog 30 min zachtjes stoven tot het vlees lekker mals is.
Serveer het gerecht direct of laat hem afkoelen en verwarm hem dan later zachtjes op het vuur.
Wil je de stoofschotel iets pittiger denk dan aan een chilipepertje en laat deze meestoven.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten