woensdag 1 november 2017

Portobello caprese

Een klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum, die door zijn eenvoud bij veel mensen geliefd is. Door de portobello's  te vullen met deze heerlijke ingrediënten, krijg je een geweldig gerecht. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

Knoflookboter:
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Portobello's:
  • 5-6 grote, schoongemaakte portobello's zonder steeltje
  • 8-10 mini mozzarella bolletjes doormidden gesneden
  • 10-15 kersttomaatjes, doormidden gesneden
  • fijngesneden basilicum
  • versgemalen peper en zout
  • Balsamicosiroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Doe alle ingrediënten voor de knoflookboter in een sauspannetje en smelt dit op laag vuur totdat je de knoflook begint te ruiken.

Maak de portobello's schoon met een stukje keukenpapier. Besmeer nu de binnenkant met de knoflookboter en leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.

Vul de portobello's met de tomaat en mozzarella. Zet ze ongeveer 8 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

Besprenkel de portobello's met basilicumsiroop en basilicum. Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper en zout toe. Dien het warm op!

Serveer het gerecht met couscous, of als je het koolhydraat arm wilt houden serveer het dan met parpardelle van courgette.

Bron: Cafe Delites



Geen opmerkingen:

Een reactie posten