donderdag 9 november 2017

Paprika-ricottasoep

Een heerlijk zijdezacht en romige soep. Met een kleine twist van de rode peper en het zoete van de honing. Eenvoudig maar lekker! Het gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika's
  • 2 kleine uien
  • 2 rozemarijntakjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram ricotta
  • zout en peper
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels paprika, in blokjes


Bereiding:

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika's, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Schil en snipper de uien. Spoel de rozemarijn af, schud hem droog, ris de naaldjes af en snijd ze fijn. Halveer de chilipeper in de lengte, schraap het zaad eruit en snijd hem heel fijn.

Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de paprika, ui en chilipeper toe en stoof ze ongeveer 8 minuten. Blus het af met de groentebouillon. Breng het hierna aan de kook en neem de pan weer van het vuur.

Pureer de soep en roer  de kookroom erdoor. Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe en de theelepel honing.

Schep de soep op en bestrooi hem met de blokjes paprika.

Bron: Lekker koken met vrienden





Geen opmerkingen:

Een reactie posten