Ingrediënten:
- 300 gram kastanjemeel
- 0,5 liter water
- 1 handvol krenten of rozijnen
- 1 handvol pijnboompitten
- 1 handvol gepelde walnoten
- 2 takjes rozemarijn
- 1 koffielepel zeezout
- 6 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Laat de krenten of rozijnen wellen in een kopje met lauw water. Zeef het kastanjemeel en doe het met het zout in een keukenmachine.
Giet er in een gestaag tempo het koude water bij, terwijl de machine aan het mengen is. Zorg dat het een klontvrij beslag is.
Doe drie eetlepels olie in een steelpan en bak hierin zachtjes een takje rozemarijn voor een minuutje, zodat de olie een lichtje kruidensmaak krijgt. Verwijder het takje en laat de naalden die in de olie vallen vooral zitten.
Giet de gearomatiseerde olie in een ronde bakvorm van 24 cm doorsnede. Dep de krenten of rozijnen droog.
Verdeel de noten en de krenten of rozijnen over de olie en giet er het beslag overheen. Verdeel drie eetlepels olie over het oppervlak.
Bak de kastanjetaart in ongeveer 30 minuten op 200°C gaar, totdat de bovenkant mooi donker van kleur is.
Giet eventueel overtollige olie af en verwijder de springvorm. Decoreer het met een takje rozemarijn.
De taart wordt praktisch van boven en van onderen gefrituurd in de olijfolie en wordt niet zo hoog.
Bron: La cucina.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten